Αλλαξε η ωρα ?

Αλλαξε η ωρα ?

Άλλαξε η ώρα …. Super ….. Μια ώρα παραπάνω ύπνος ! Η μήπως όχι ?

Όσοι έχουμε μικρά παιδάκια δεν είχαμε την χαρά να κοιμηθούμε μια ωρίτσα παραπάνω 😉 εμείς ξυπνήσαμε μες την χαρά όπως κάθε μέρα στις 7 !!! Τι που το ρολόι έγραφε 6 ? Είχε είδη φέξει !!!! Και εμείς όλο χαρά χοροπηδούσαμε δέξια και αριστερά !

Τι να κάνω λοιπόν και εγώ άρχισα το νοικοκυριό !!! Λέω δεν φτιάχνω ένα ζελέ ? Ας κάνω και μια κρέμα ! Βρε δε βάζω και φακές ? Μα δεν θέλω μόνο αυτές … Μμμ ας κάνω και μια πίτσα … Και αφού είμαι μες τα αλευριά βάζω μπρος και μια πρασόπιτα (χαλάει λίγο η ομοιοκαταληξία αλλα χαλάλι 🙂 😉 )

Αν λοιπόν θέλετε και σεις να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρακια και να περάσετε ένα πρωινό κεφάτο αλλά και μυρωδατο ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές :

Πιτσα

300 γρ. αλεύρι σκληρό !IMG_20151025_163551
170 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κ.σ. ελαιόδαδο
αλάτι όσο θέλουμε

Η μαγιά δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το αλάτι ! Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού, ρίχνουμε τη μαγιά και την καλύπτουμε με αλεύρι . Προσθέτουμε το αλάτι , το ελαιόλαδο και στο τέλος το χλιαρό νερό .

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν .

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει έχοντας την σκεπάσει με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα περίπου.

Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω του ελαιόλαδο να πάει παντού.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάκτυλα έτσι ώστε να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια του ταψιού.

Βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για περίπου μισή ώρα.

Η συγκεκριμένη ζύμη μπορεί να διατηρηθεί ως 2 μέρες στο ψυγείο και για 2 εβδομάδες στην κατάψυξη.

Πιτα

3/4 του νεροπότηρου χλιαρό νερόIMG_20151025_165319
1/4 του νεροπότηρου ελαιόλαδο
1/2 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ σόδα μαγειρική
αλέυρι για όλες τις χρήσης (όσο πάρει)
πιπέρι

Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Το αφήνουμε να σταθεί 1/2 ώρα και το χωρίζουμε στα δύο.

Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί, που έχουμε λαδώσει, βάζουμε την γέμιση και το αλλο φύλλο από πάνω.

Χαράζουμε και ψήνουμε !

Καλη επιτυχία 🙂 Στεηση

No Comments

Post A Comment

Shares