Ξέρετε οτι υπάρχει και Σταχτοπούτα 2 , ε ?

Ξέρετε οτι υπάρχει και Σταχτοπούτα 2 , ε ?

Σήμερα , σαν να πήγε πίσω ο χρόνος και στην κουζίνα μου … Μια κολοκύθα πάλι 😉

Μιση για να λέμε και την αλήθεια 😊 δεν έχω ακόμα τελειοποιήσει τα μαγικά μου , χεχεχε !

Και αφου είχα κάνει ότι γλυκό μπορούσα να σκεφτώ με κολοκύθα , σειρά πήρε μια αλμυρή κολοκυθόπιτα …. Απο την οποια δεν έμεινε ούτε ψιχουλο !!! Τέτοια επιτυχία ποιος να μου το λεγε 😊🎃

Συνταγούλα λοιπόν για να το διαπιστώσετε και σεις ..

2 κιλά κολοκύθα
6 αυγά
½ κιλό φέτα ή οτι τυρί θέλετε (εγω έβαλα 1/4 φέτα και 1/4 χαλούμι)
4 κουταλιές της σούπας γαλέτα
Φύλλο (έτοιμο για σήμερα 😉 , αλλιώς τι νεράιδα είμαι ..?)
½ φλυτζάνι βούτυρο
Λίγο τζίντζερ , αλάτι , πιπέρι
Και λίγο λάδι για το λάδωμα του ταψιού και του πάνω φύλλου !

*θα μπορούσαμε να αρωματίζαμε και με λίγο άνηθο αντι για τζίντζερ που δίνει και χρώμα 😉 απλα δεν είχα σήμερα .. Και πόσα μαγικά να κάνω πια 😂

Λοιπόν … Αφου καθαρίσουμε την κολοκύθα μας , την κόβουμε σε μικρα κομματάκια και την βάζουμε μαζί με το βούτυρο στην κατσαρόλα ώσπου να λιώσει ! Ανακατεύουμε βέβαια συνέχεια 😇 Αφου μαλακώσει εντελώς με την βοήθεια μιας κουτάλας κάνουμε το μείγμα πουρέ ! Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά , τρίβουμε το τυρί , προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ρίχνουμε όλα μες στην κατσαρόλα . Ανακατεύουμε καλα και ρίχνουμε και την γαλέτα για να ρουφήξει τα πολλά υγρά ! Σχεδόν τελειώσαμε 😀 Λαδώνουμε το ταψί , ρίχνουμε τη γέμιση , βάζουμε και το πάνω φύλλο , το λαδώνουμε λίγο , χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 για 40′ περιπου ! Αυτο ήταν 😇

*προσοχή να ψηθεί το κάτω φύλλο γιατι είναι μια ζουμερή πίτα 😉

IMG_20160128_110711

IMG_20160128_112554

IMG_20160128_112634

IMG_20160128_114235

IMG_20160128_124307

No Comments

Post A Comment

Shares