19 Ιαν Μαρμελάδα μανταρίνι , να τρώει η μάνα και σε κανέναν να μην δίνει !
20 περίπου κανονικά μανταρίνια
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι χυμο λεμονι
Μπορούμε ανάλογα με τα γούστα μας να βάλουμε όσο μαγειρέυουμε την μαρμελάδα και λίγο τζίντζερ , κανέλα , μοσχοκάρυδο 💜
Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια ( βγάζουμε και τα κουκούτσια ) και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση για να φύγει η πικρίλα .
Πετάμε το νερό και τα πολτοποιούμε όσο είναι ακόμα ζεστά ! Βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατέυουμε καλα !! Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 20′ περίπου . Ανακατέυουμε συχνά βέβαια 😉 Σε αυτο το σημείο προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας ! Μόλις γίνει παχύρρευστο το μείγμα το βάζουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Χειμωνιάτικη νότα ! Τι λέτε ?
No Comments